keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Some Awards 2013 -palkintogaala

Some Awards 2013 -palkintogaalan eturivistöä. Valokuva: Jyrki Ollinen.

Some Awards 2013 -palkintogaala järjestettiin ensimmäistä kertaa Aller Media Oy:n toimesta Helsingissä torstaina 13.6.2013. Tapahtuman ideana oli palkita suomalaisessa sosiaalisessa mediassa ansioituneita tahoja yhdeksässä eri kategoriassa. Tuomaristo valitsi jokaiseen kategoriaan kolme ehdokasta yleisön ehdotusten pohjalta. Itse äänestykseen osallistui sitten 5400 Internet-käyttäjää. Voittajat saivat 3D-tulostetun pystin ja paljon hyvää mieltä. 

Lähdin itse edustamaan Some Awards 2013 -palkintogaalaan SomeTime-tapahtumaa, joka oli ehdokkaana Sometapahtuma-kategoriassa. Olen itse ollut SomeTime-tapahtumissa monta vuotta mukana sekä järjestäjänä että puhujana. Tästä voit lukea aikaisemman blogini SomeTime2013-tapahtuman rakentamisesta ja kyseisen päivän tapahtumista.

#SomeAwards #SuomiSome

Heti Some Awards 2013 -palkintogaalan ovista sisään käveltyäni tuli minua vastaan @LolaL0tta, joka vaikutti hämmentyneeltä: hän oli rekisteröitynyt mukaan tapahtumaan, mutta jostakin syystä hänen osallistujakorttiaan ei löytynyt ilmoittautumistiskiltä. Ehdotin että lähdemme yhdessä selvittämään asiaa ja pienen hetken kuluttua universumi asettui järjestykseen ja kadonnut osallistujakortti löytyi. 

Tapahtumakutsussa oli tieto, että ulko-ovet lukitaan palkintojen jaon ajaksi, joten katsoin parhaaksi mainita järjestäjille, että @JaanaNystrom on vielä matkalla ja pyysin päästämään hänet sisään, mikäli he haluavat hyvää PR:ää ihmiseltä, jolla on tällä hetkellä vajaa puoli miljoonaa seuraajaa eli enemmän kuin kenelläkään muulla suomalaisessa sosiaalisessa mediassa. Ja sisäänhän hän pääsi!

Lisäksi paikan päällä olivat ainakin @HannaManna, @Ippuli, @jahva, @jarmolahti, @jarvenpaa, @jpruohisto, @juffek, @kittikatti, @Kriisikka, @lottamailis, @Maarit_Riikonen, @markosuomi, @MuusaK, @Nettimuori, @Oolatus, @PauliinaMakela, @rautasilta, @Sannatha, @toninummela, @vousa, @Wepsi sekä taatusti paljon muita ihmisiä, jotka tapasin ja joiden nimet unohdin kirjoittaa tähän.

Sitten kokosimme paikalla olevat SomeTime Live Task Force -järjestäjätiimin kasaan ja siirryimme juhlasaliin palkintojen jakoon. Järjestävät olivat ystävällisesti varanneet kategoriaehdokkaille eturivistä paikkoja, joten vyörytimme itsellemme ainakin yhden penkkirivistön. 

Olimme etukäteen sopineet, että mikäli SomeTime-tapahtuma voittaa oman kategoriansa, niin kaikki paikan päällä olevat järjestäjät kävelevät lavalle, joka olisi tässä tapauksessa tarkoittanut noin 20-30 ihmistä. Aikaisemmin kirjoittamani valmis puhe kuumotti povitaskuani. Sitten hiljennyimme kuuntelemaan eri kategorian voittajia. 

SomeTime Live Task Force hoitaa tilanteen maalla, merellä ja ilmassa! Valokuva: Jyrki Ollinen.  

#SomeJuonto

@jukkadudeson juontaa. Valokuva: Jyrki Ollinen. 

Tilaisuuden juonsi @jukkadudeson, tuttu mies Duudsoneista. Olen tavannut hänet kerran aikaisemmin livenä liikemaailmassa, mutta se onkin toinen juttu. 

#Someteko

Aloitan parhaiten mieleen jääneellä puheella: Someteko-kategorian voitti oikeutetusti "875 grammaa", joka on keskosvauvan isän perustama Facebook-sivu, jonka avulla on saatu kerättyä 125.000 euroa hyväntekeväisyysrahaa ja hankittu jo useita keskoskaappeja synnytyssairaaloihin. 

Uskomattominta koko asiassa on se, että tätä blogia kirjoittaessani tuolla sivulla on jo toistasataatuhatta tykkääjää ja koko sivu on oikeasti vain yhden isän perustama. 

Sen lisäksi että tällä isällä on varmasti paljon tekemistä oman lapsensa kanssa, on hän saanut jostakin energiaa toimia myös Uusi Lastensairaala 2017 -projektissa sekä Lastenklinikoiden Kummit ry:n hankkeissa. Lisäksi hän on juuri tehnyt kustannussopimuksen "875 grammaa"-kirjasta, jonka pitäisi ilmestyä jouluna 2013. 

Keskosvauvan isän pitäessä puhettaan alkoi hän äkisti yleisön edessä kyynelehtiä ja kertoa omaan suruaan siitä, kuinka paljon sairaalassa on tälläkin hetkellä pieniä lapsia, joiden tilanne ei ole niin hyvä kun heidän oman tyttärensä tilanne tällä hetkellä. Asiaa herkisti vielä se, että puhujapöntössä seisoi kaapin kokoinen kaveri, jonka hauis on samaa luokkaa oman takareiteni kanssa. Hänen puheensa tässä vaiheessa kuulin ympärilläni niiskutusta ja havaitsin kaikkien ympärilläni olevien naisien itkevän. Yritin kaivaa avuksi nenäliinaa, mutta istuin niin mutkalla, etten yltänyt taskuihini ja totesin, etten pysty yhdellä nenäliinalla hoitamaan salillista itkeviä naisia. 

Puhe oli siis äärimmäisen tunteita herättävä ja yksi parhaista koskaan kuulemistani, enkä usko että kukaan salissa istunut tulee koskaan unohtamaan sitä. 

#Sometekijä

Sometekijä-kategorian voitti @alexstubb. Mielestäni valinta osui oikeaan. Olen itse keskustellut hänen kanssaan Twitterissä mm. kirjallisuudesta. Hänen kommenttinsa ovat innostuneita sekä hänen asennoitumisensa tähän maailmaan on hyvin positiivinen. 

Lisäksi hän lienee maailman parhaassa kunnossa oleva ulkomaankauppaministeri, joka korostaa urheilun merkitystä ihmisen omaan hyvinvointiin - samaa suosittelen itsekin kaikille!

#Someviihdyttäjä

@titmeister hämmentää pakkaa. Valokuva: Jyrki Ollinen.

Someviihdyttäjä-kategorian voitti @titmeister, jonka poliittisesti epäkorrekti puhe sai eturivissä istuvien Nettipoliisien kaulasuonet pullistumaan. "Eli puhu kuten tweettaat", sanoisin.

#Someyritys

Kuten tweettasin tapahtumasta tämän valokuvan kera: "Ensimmäinen kerta, kun Duudson tapaa poliisin muualla kuin maijan takapenkillä." Valokuva: Jyrki Ollinen


Someyritys-kategorian voitti Nettipoliisi eli ylikonstaapeli Marko Fobba Forss, vanhempi konstaapeli Jutta Antikainen sekä vanhempi konstaapeli Jarno Saarinen. 

Mielestäni on erittäin hyvä asia, että Nettipoliisissa toimii myös nainen, jolle tyttöjen sekä muidenkin naisten on varmasti helpompi ilmoittaa Internetin vastenmielisistä lieveilmiöistä.

Nettipoliisi oli ilmeisesti hoitanut päivän aikana virkatehtäviään sangen innokkaasti, koska heidän älypuhelimestaan oli akku lopussa. Näin ollen sovimme yhdessä, että otan heistä poseerauskuvat, jotka luovutin täysin heidän vapaaseen käyttöönsä. Eli tässä lupa kirjallisena vielä toisen kerran, olkaa hyvä!

#Sometapahtuma

Sometapahtuma-kategoria: ehdolla olivat siis SomeTime, 1D Flash Mob sekä Ravintolapäivä.

Tässä tapauksessa näistä varmasti julkisuudessa parhaiten esillä ollut tapahtuma eli Ravintolapäivä veti ansaitun voiton. Onnittelemme voittajaa!

#

@Haavisto pitää puhetta. Valokuva: Jyrki Ollinen. 


#-kategorian voitti @Haavisto. Tämä oli hyvä valinta, sillä @Haavisto olikin vuoden 2012 presidentinvaaleissa vapaamielisen sosiaalisen median suursuosikki sekä teki sangen hyvän vaalikampanjan. 

#JaetuinSome

Jaetuin some -kategorian voitti Jasper Pääkkönen, joka masinoi ministeritasolle yltäneen #lohigate :n.

#PienempiKuinKolme<3

Pienempi kuin kolme <3 -kategorian voitti Seppo. Mielestäni kahden muun ihmisiä edustavien kategoriaehdokkaan ei olisi pitänyt hävitä kissalle. 

#Meemi

Meemi-kategorian voitti Pirkka-trollit. Pirkan sivusto tulvi yhdessä vaiheessa kuvakäsiteltyjä helmiä, joiden mukaan Pirkka-tuotteista oli löytynyt mm. Johanna Tukiainen jne.

#SomePoseeraus
Palkintojen jaon jälkeen oli aika suorittaa #SomePoseeraus . Ohessa muutamia tyylinäytteitä, lisää valokuvia löytyy tästä:


Karim Z. Yskowicz sanoo: "Uuh! Ihana somelainen muija". Valokuva: Jyrki Ollinen.

Joku jyväskyläläinen blondi photobombaa, mutta onneksi Nettipoliisi on paikalla. Takapiruna häärii Karim Z. Yskowicz! Valokuva: Jyrki Ollinen. 

Pelastakaa keskellä oleva nainen, hän ei ole turvassa! Valokuva: Jyrki Ollinen.

#SomeLounas ja #SomeSeurustelu

Tämän jälkeen oli aika maukkaan lounaan sekä mukavan vapaamuotoisen seurustelun. Siinähän se tapahtuman loppupuoli kuluikin ympäri huushollia pörrätessä. 

#SomeTreffit #SomeMatch

Tapahtumassa oli mm. #SomeTreffit, joka tarkoitti sitä, että osallistujat asettuivat pareittain kameran eteen, heidän osallistujakorttinsa rekisteröitiin ja tietokone arpoi parien yhteensopivuuden jollakin hämärällä algoritmilla. #SomeTreffit-pareja ei löytynyt illan aikana kuin muutama kappale, mutta @PauliinaMakela ja minä saavutimme yhdessä koneen mukaan #SomeMatch-luokituksen! Hei vaan Pauliina!

#SomeJatkot

Koska ilta oli vasta nuori ja sää enteili tulevan kesän lämpöä, lähdimme lähistöllä olevaan ravintolaan jatkoille. Vasta täällä ehdin ensimmäisen kerran keskustella palkintogaalaan meidät kutsuneen järjestäjän @SocialDistrict kanssa. Välitin hänelle positiivisen palautteeni hienosti sujuneista järjestelyistä sekä todella mukavissa merkeissä sujuneesta illasta. Mikäs siinä lämmintä ilmaa ulkona terassilla istuskellessa lämpölamppujen alla suojassa lievältä tihkusateelta. 

Edustan mielelläni vuotuista SomeTime-tapahtumaa myös ensi vuoden Some Awards 2014 -palkintogaalassa, jos meidät vain valitaan kategoriaan. 

Tapahtumasta jäi erittäin hyvä mieli. 

#SomeKuvat

Voit katsoa kaikki tapahtumassa ottamani valokuvat tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti